Forum -> wzmacniać zdrowie
| Tytuł: | wzmacniać zdrowie |
| Autor: | Luiza40 1.9.2011, 14:16 |
| Interesują mnie wszelkie metody naturalnego wzmacniania zdrowia, dlatego chętnie zasięgnę waszych rad może dowiem się coś nowego. Czekam na inf. | |
| Autor: | As 14.12.2011, 15:10 |
| mam wypróbowany przepis, który polecam wszystkim mamom. Mój starszy syn pierwszy antybiotyk dostał w 28 roku życia,a młodszy przeszedł kurację antybiotykową, ale zanim wprowadziłam tem syropek. Potem juz nie było potrzeby. 6 dużych ząbków czosnku zmiażdżyc, całą cytrynę dobrze umytą i sparzonę drobno pokroić, 2 łyżki miodu rozpuścić w przegotowanej letniej wodzie i zalać tym czosnek i cytrynę; odstawić na 24 godziny. Zlać syrop, dobrze odcisnąć na sitku. Dzieliłam na dwie części i jedną trzymałam w lodówce, a drugą na stole kuchennym, żeby dziecku nie podawać zimnego(nie psuje się)Podawanie: profilaktycznie 1 łyżeczka dziennie, leczniczo dwie(rano i wieczorem). Kuracje przeprowadzałam dwa razy w roku październik/listopad i luty/marzec. Dzieci piły to nawet chętnie | |
| Autor: | Mamuśka 11.4.2012, 13:38 |
| Tak,potwierdzam to lepsze niż antybiotyk bo dodatkowo uodparnia i sprawdza się nie tylko w zakażeniach bakteryjnych ale także wirusowych,na co antybiotyki nie mają wpływu wypróbowałam i polecam wszystkim prócz alergików,:-(niech zrezygnują z miodu;-) | |